AdrenalineX Forums

General => General Server Discussion => Topic started by: Goodfella on February 01, 2016, 08:54:10 pm

Title: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Goodfella on February 01, 2016, 08:54:10 pm
Hey guys,it's been a while since i posted a topic about this,i have this problem with ax (only on ax),when i connect to the server(ax) after 10-15seconds it disconnects automatically and i can't play... I don't have any mods... this problem is active like a year and i can't fix it. If you can help me,suggest me something i'll be grateful...
regards goodfella  ;) :D
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: [FSR]cyco on February 01, 2016, 11:26:55 pm
Hi, have you update SAMP client? Firewall config? Just to be sure that connection is ok, if you have a smartphone that support tethering, try to use that on your pc to login in AX...
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Terrorfist on February 02, 2016, 02:55:30 am
Does this happen on other servers as well?
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: [LSR]Jalicno on February 02, 2016, 11:49:24 pm
Give some more information such as what message appear on your screeen (log file should be fine)also what operating system you use including hardware specification. Without useful details there is no chance to even guess what is going on with your computer....
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Troublemaker on February 03, 2016, 12:52:08 am
He said it's ax related only...
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: [LSR]Jalicno on February 03, 2016, 01:22:18 am
Full list of SA:MP gamemodes. http://samp-scripts.com/gamemodes/
Not all ask for good hardware to be playable as you know. Its not same if you walk around map and if you driving infernus if some fog is set as weather. Its matter of FPS, old hardware and not optimized(fully updated) operating system could easy crash game same as in his case.
But lets wait him to respond first, before me make final conclusion  ;)
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Goodfella on February 03, 2016, 07:54:02 pm
Hi, have you update SAMP client? Firewall config? Just to be sure that connection is ok, if you have a smartphone that support tethering, try to use that on your pc to login in AX...

Hi cyco,i have updated the latest version of samp,it's 0.3.7,about the firewall config i have really no idea what it is...
I'll make doublepost because i'm little stupid with topics...  :'( :laugh:
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Goodfella on February 03, 2016, 08:11:45 pm
Does this happen on other servers as well?
Like i said,i doesn't happen on other servers,i've tried on 2-3servers like RPG and sumo... only on AdrenalineX

Give some more information such as what message appear on your screeen (log file should be fine)also what operating system you use including hardware specification. Without useful details there is no chance to even guess what is going on with your computer....
Hey jalicno,there isn't any messages that appear on my screen,i open samp enter AX like normal,nothing special,after 10-15seconds it just goes blank(black) and it goes to dekstop no messages or anything...Here are my details about my pc

Display Devices
---------------
        Card name: ATI Radeon HD 5500 Series
     Manufacturer: ATI Technologies Inc.
        Chip type: ATI Radeon Graphics Processor (0x68DA)
         DAC type: Internal DAC(400MHz)
       Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_68DA&SUBSYS_E930174B&REV_00
   Display Memory: 1024.0 MB
     Current Mode: 1280 x 720 (32 bit) (60Hz)
          Monitor: Default Monitor
  Monitor Max Res:
      Driver Name: ati2dvag.dll
   Driver Version: 6.14.0010.7200 (English)
      DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
 Driver Date/Size: 5/25/2011 03:55:58, 302592 bytes
      WHQL Logo'd: Yes
  WHQL Date Stamp: n/a
              VDD: n/a

System Information
------------------
Time of this report: 2/3/2016, 20:56:37
       Machine name: USER-PC
   Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111)
           Language: English (Regional Setting: FYRO Macedonian)
System Manufacturer: System manufacturer
       System Model: System Product Name
               BIOS: BIOS Date: 03/05/07 16:28:03 Ver: 08.00.12
          Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+,  MMX,  3DNow (2 CPUs), ~2.0GHz
             Memory: 2048MB RAM
          Page File: 1653MB used, 2286MB available
        Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
     DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

Here's a picture of properties from My Computer.
(http://i.imgur.com/pJ44CQ3.jpg?2)     
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: [FSR]cyco on February 03, 2016, 10:22:44 pm
Hi, have you update SAMP client? Firewall config? Just to be sure that connection is ok, if you have a smartphone that support tethering, try to use that on your pc to login in AX...

Hi cyco,i have updated the latest version of samp,it's 0.3.7,about the firewall config i have really no idea what it is...
I'll make doublepost because i'm little stupid with topics...  :'( :laugh:

Hi, i was spoke about "firewall configuration" (i thought you were with Win 7, which has a built-in firewall)... but from what I understand it seems like you do not have any. Consider to install one. There are several free. Here you can find a comparative list down here
- http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

About SAMP, i do not know if the cause could be related to the Radeon driver, but definitely you have to updated  ;)
- http://support.amd.com/en-us/download
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Goodfella on February 03, 2016, 10:56:06 pm
Hi, have you update SAMP client? Firewall config? Just to be sure that connection is ok, if you have a smartphone that support tethering, try to use that on your pc to login in AX...

Hi cyco,i have updated the latest version of samp,it's 0.3.7,about the firewall config i have really no idea what it is...
I'll make doublepost because i'm little stupid with topics...  :'( :laugh:

Hi, i was spoke about "firewall configuration" (i thought you were with Win 7, which has a built-in firewall)... but from what I understand it seems like you do not have any. Consider to install one. There are several free. Here you can find a comparative list down here
- http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

About SAMP, i do not know if the cause could be related to the Radeon driver, but definitely you have to updated  ;)
- http://support.amd.com/en-us/download

I've talked to my friend he is gamer,and he think that this is not the problem with firewall and drivers,he said it was only about one server... Now i'm reinstalling again GTA SA

I made 2videos abotu my problem,i've uploaded them on youtube because im newbie in making videos and stuff...
 https://www.youtube.com/watch?v=8Cm8bT6iSJ8
 https://www.youtube.com/watch?v=fPv3UilZJl0
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: [FSR]cyco on February 04, 2016, 06:05:10 am
i really don't understand mate... in the first video you actually login in server for a minute or two, untill game crash and seems to see a background window display a warning about suond (?). In the second video you login as well too and i didn't see crash or whatelse.. apart the message about low fps, which it is obvious with the hardware specifications you had  :-\

Anyway, the drivers MUST be ALWAYS updated, also if you don't play games at all. In addition you should update your operating system, at least Win 7 imho. This for security reason first, but not only.

Anyhow the server accepts you're login, that mean is definitely a pc problem. Maybe the graphics card can not make it ??? Did you overclock it?

Hope you're reinstallation goes well. Let us know...
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Troublemaker on February 04, 2016, 12:04:07 pm
Update your os from XP to Win7 and update your graphic card drivers.
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Queen|iPink on February 04, 2016, 01:41:20 pm
Change windows just for a game when before it used to work and run?
Oh god
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Troublemaker on February 04, 2016, 02:19:36 pm
Change windows just for a game when before it used to work and run?
Oh god

Microsoft stopped supporting XP like 2 years ago, there are no more security updates nor technical support available, so he should move to at least Win7, regardless of the fact that SAMP would maybe still work on XP.
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: [LSR]Jalicno on February 04, 2016, 05:33:06 pm
SA:MP still run under Windows XP but problem comes with his low budget video card. ATI radeon(old cards) never were friendly to GTA due bad optimization of Windows 2000/XP.
There are plently topics(use search list) about wierd problems with ATI video cards... I have faced few.
Solution exist, borrow some Nvidia card if plan to stay with Windows XP or as is already said in upper posts install Windows 7 and you won't see same bugs anymore.
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Goodfella on February 05, 2016, 08:02:42 pm
Guys,thanks a lot for the responds,for the help.
Yestrday i reinstalled gta AGAIN,installed gta with radio no big deal,yestrday at 20/21h i've played for like an hour,it didnt crash/timeout,today it crashes,disconnects me... and i can't understand why... yestrday was all okay,today crashes... maybe this can give me some answers...?  :-\
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: nero on February 06, 2016, 09:06:43 am
Only thing that might have changed between these two sessions is the new gta settings file which is created with first start. 

It is under My Documents/GTA San Andreas User Files/

You can try to delete it and then join again, the game will then create a new one.
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Goodfella on February 07, 2016, 09:07:01 pm
Only thing that might have changed between these two sessions is the new gta settings file which is created with first start. 

It is under My Documents/GTA San Andreas User Files/

You can try to delete it and then join again, the game will then create a new one.

I deleted the whole GTA SA User Files folder,i join the server and it still crashes...
i deleted the SAMP Cfg file in SAMP folder still crashes... :/
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: [FSR]cyco on February 08, 2016, 03:32:06 am
hi Godfella, again, update drivers for graphic card. Then, find and delete gta_sa.set (you can find it in My Documents folder. This will erase all your configus). Try to run in compatibilty mode (Windows 98) and/or lower resolution and detail. Also set the frame limiter to off.

If you can't buy a new pc, try to ask some friend or someone you trust. I personally have never spent a euro for the pc's i own. I always asked for and found. If you do not have too many claims you can find a good pc, or the parts to assemble  ;)
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Ivan. on February 08, 2016, 08:33:29 pm
Try with SA:MP Addon
Title: Re: [Problem]Connecting to AX.
Post by: Goodfella on February 09, 2016, 11:34:18 pm
Try with SA:MP Addon

Did that... still crashes
I will update my pc,that's it... final decision,thanks to all for recommeding me solutions,wish u all best and gl to you all ;)  :-*